Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Høstfest i Dragør – Fra jord til bord

Dragør kulinariske arv bliver med stor respekt for fortiden fulgt videre fra nutiden til fremtiden. Det sker ved Dragør Høstfest lørdag den 4. oktober og søndag den 5. oktober 2025. 

Indhold

    For over 500 år siden kom hollænderne til Dragør. Med sig bragte de en ny viden om grøntsagsproduktion, der gjorde egnen til pioner inden for de dyrkningsmetoder, vi kender i dag. Den arv fejrer vi i Dragør med en stor høstfest – Fra jord til bord – hvor historien, nutiden og fremtiden samles i en hyldest til lokale råvarer.

    Stolt madhistorie

    Dragør har en meget stolt madhistorie – en historie, som måske ikke er så kendt af mange, men som uden tvivl er blandt de mest betydningsfulde i Danmarkshistorien gennem de seneste 500 år. Høstfesten bygger på denne arv og nutidens stærke fødevaretraditioner – men den løfter samtidig blikket fremad.

    ”Vores ambition er, at Dragør igen skal blive en betydningsfuld maddestination, hvor fortællingen om jorden, råvarerne og fællesskabet bliver omdrejningspunktet,” fortæller Kenneth Gøtterup, borgmester i Dragør:

    ”Derfor er jeg også utrolig stolt over, at vores erhvervsliv tager aktiv del i at understøtte vores erhvervsstrategi om lokale fødevarer med kål, græskar og høstfest.”

    Jord, bord og mennesker

    Dragørs lokale fødevarer er måske det tætteste, man kommer på hovedstaden, når det handler om mad fra “rigtig jord, dyrket af rigtige landmænd”. Her kan man stadig opleve den direkte forbindelse mellem jord, bord og mennesker – en forbindelse der fejres ved høstfesten.

    Høstfesten er for både børn og voksne. Børnene vil møde aktiviteter, der vækker nysgerrighed og lysten til at lære mere om mad og natur, mens de voksne kan glæde sig til særlige oplevelser omkring langborde, hvor dygtige kokke fra Dragør tilbereder retter af sæsonens lokale råvarer. Der er forskellige arrangementer lørdag og søndag i første weekend af oktober 2025.

    Grøntsager til Kongen

    ”Dragør og Store Magleby har så meget at byde på med en stærk lokalhistorie. Og arrangementet med en lokal høstfest er premieren på lokale indsatser for at fremme både lokale fødevarer og den historiske fortælling om Store Magleby og Amager som Kong Christian II’s forrådskammer,” siger Kenneth Gøtterup.

    Hollænderne dyrkede nemlig lokale grønsager til Kongen. Dermed bliver Dragørs kulinariske arv med stor respekt for fortiden fulgt videre fra nutiden til fremtiden med Dragør Høstfest.

    ”Jeg glæder mig til at blive ved med at udvikle dette fokus sammen med vores lokale erhvervsdrivende og gårdejere og alle andre, som vil være med,” slutter borgmesteren. 

    Køb billet til langbordsmiddag den 4. oktober på hjemmesiden gjt.dk – gå via ’Se events’
    Køb billet til Fra jord til bord den 5. oktober på hjemmesiden beghuset.dk – gå via ’Book bord’